TILLBAKA
 

Jag heter Lotta Östlund och har två underbart härliga Cocker Spanieltikar från Shakima's kennel: Tilda (Shakima's Voman en Rojo) som är röd och född 14/3 2001 och Lissie (Shakima's My Love) som är blue roan och född 15/3 2003. Vi bor i Norrköping men tävlar för Söderköpings BK. Tävlar gör vi i agility, en hundsport som vuxit enormt i Sverige under de senaste åren. Man startar i klass I för att på officiella tävlingar med felfria lopp och bra placeringar kvalificera sig vidare till klass II och III. I agility tävlar man i Agilityklass och Hoppklass.

Tilda är i klass III i agility och i klass II i hopp. Hon är en snabb och väldigt säker hund att köra. Vi tränar på för fullt och hoppas kunna tävla igen framöver.

Tilda blev klubbmästare i agility 2007!!!
Söderköpings Brukshundklubb, storlek: medium

KANAL 1:AN AUGUSTI 2007 
(Söderköpings BK:s årliga augusticup i agility och lydnad)
I mediumklassen tävlade 14 ekipage:
Tilda blev 2:a i agilityklass och 2:a i hoppklass.
Lissie är i klass I i både agility och hopp. Hon har två uppflyttningspinnar i vardera, man ska ha tre pinnar för att bli uppflyttad. Hon är en otroligt snabb cocker och vi har först denna säsong fått vårt samarbete på banan att fungera. Lissie har en speciell förkärlek för tunnlarna på banan, vilket tog sig uttryck i att hon under tidigare säsonger farit runt och tagit alla tunnlarna i en ordning som hon ville. Publiken har uppskattat hennes initiativ mer än vad hennes matte har gjort :-)  

KANAL 1:AN AUGUSTI 2007
(Söderköpings BK:s årliga augusticup i agility och lydnad)
I mediumklassen tävlade 14 ekipage:
Lissie blev 4:a i agilityklass och 6:a i hoppklass.

Tilda blev klubbmästare i agility 2007!!!
Söderköpings Brukshundklubb, storlek: medium


Foto: Sandra Kagevik

Mina cockrar ÄLSKAR att köra agility. De är alldeles vilda när de ska in på banan, skäller och vill bara få ge sig iväg in på banan. Efter ett lopp vill de gärna få smaska på ugnstorkad blodpudding. Vi älskar verkligen att tävla i agility. När vi får till bra lopp känns det underbart, men trots allt är det viktigaste att vi har roligt ihop när vi kör.

Lotta


Copyright © StarwingDesign*~